Uudised

Ukraina värvide taustal lapse pea siluett

20.02 Sõjaseminarid V. Sõda - isiklik ja kultuuriline trauma, MS Teamsis

17.02.2023

20. veebruaril toimub online-seminaride sarja "Kultuurid sõjas" 5. kohtumine "Ära ütle midagi!" Sõda kui isiklik ja kultuuritrauma. Tekkimise mehhanismid ja toime ("Don't say anything!". War as an individual and cultural trauma: mechanisms of construction and how it works).

Kolmest planeeritud ettekandest kaks käsitlevad sõjapõgenike psühholoogilist toimetulekut ja professionaalse abi võimalusi. Kliiniline psühholoog ja terapeut Alyona Ivanova räägib oma sõnavõtus "Psühholoogilisest toest sõjapõgenikele Venemaal: probleemid, ressursid ja tegelikkus" (Psychological support for war refugees in Russia: problems, resources, reality) vabatahtlike nõustajate kogemustest.
Kliinilise psühholoogia vaatepunktist lähtub ka teine, Inga Ignatieva esinemine teemal
 "Lapse psühholoogilised põhivajadused, sõja laastav mõju ja ukraina psühholoogide kaasamine nõustamistöösse Eestis"(Basic psychological needs of a child, the destructive influence of war, assistance to Ukrainian psychologists in Estonia).

Kolmas esineja, Alexander Karenin-Smakotin jutustab tema enda sõnul lihtsalt lugusid ukraina põgenike elust Venemaal ("Several episodes Ukrainian refugees life in Russia") ja ootab, et kuulajad teeks ise järeldused.


Ettekannete lühikokkuvõtted ja esinejate tutvustused on leitavad https://www.folklore.ee/rl/fo/konve/2022/cultures/index.html Seminar 5.


Eesti Kirjandusmuuseumi online-seminar 20. veebruaril 2023 kell 15.00-18.00

Kõik huvilised on oodatud liituma!
Microsoft Teams meeting

Info: mare@folklore.ee

sergei.troitskii@folklore.ee

Seminari toetab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu (Eesti-uuringute Tippkeskus TK145).

Kas leidsid, mida otsisid? *